Tuesday, December 02, 2008

Днес закусвах кисело мляко

Изумена съм от факта, че за втори път през последните няколко месеца зачитам дебат на тема дали е добре във форуми и блогове да се пишат някакви неща, с оглед на тяхната целесъобразност и дали били полезни на широка аудитория. Предния път беше за форумите, които не трябвало да ги има, защото не си спазвали темите, появявали се странични теми, информацията по същество - в зависимост от това каква е тамата на форума, се губела сред спам и не била полезна. Сега - за блоговете, които най-общо не били полезни,когато били лични, защото широката общественост не я интересувало какво авторите им са яли на закуска и какво направили котките им. Не са полезни, един вид, такива блогове. Той интернетът е измислен, за да бъде полезен като предлага систематизирана информация. Който смее да си пише някакви лични работи, вместо да дава Систематизирана Информация и Повдига Обществен Дебат, ако обича да заминава където му е мястото в MySpace и прочие места за лични дневничета и снимки на роднини, ама ха, по форуми и блогове ще пише да създава, представете си, шум в интернет.

Искам да спра дотук и да изневеря на себе си, като вместо аргументирано, рационално, по един, така, полезен и повдигащ обществен дебат начин да пратя пропагандаторите на полезността където им е мястото, да им посветя следващата част от този пост.

Днес закусвах кисело мляко. По принцип закусвам кисело мляко от няколко месеца насам, за разлика от преди, когато не закусвах кисело мляко, а мюсли със сок от кайсия. На обяд пък ядох пиле и салата снежанка, като отстраних панировката, тъй като е вредна. Това от пилето, не от салатата снежанка. След това следобед в офиса колегите си направиха пуканки и аз изядох една шепа, като също така изядох и един бонбон. Много интересен - нещо като бонбон с мюсли, поради което, впрочем, беше леко неприятен. Предстои ми да вечерям, вероятно пак пиле. Много е отегчително да се яде пиле, всъщност. Има един характерен... пилешки вкус. В момента обаче пия кола, като сериозно обмислям възможността да си направя чай. След това ще поиграя малко на компютърната игра, която играя в момента, ще почета и ще си лягам. Лека нощ!

4 Comments:

Blogger firefox said...

*thumbs up* :D

11:13 pm  
Blogger Mellindor said...

Е, хайде стига си закусвала кисело мляко :) Чете ми се повече от теб :)

12:12 am  
Blogger Hellen said...

в ларп блога се вихря сега, освен това пиша онази историйка. Имам си капацитет :)

6:01 pm  
Blogger Sneige said...

Да бе, ако не сте чули още, каква е тая слободия всеки да си пишел каквото си искал насред интернет пространството(!?!?!?!), то така много се заблуждавали обикновените хорица, манипулирали се, от разни си там самозванци, дето не са лидери на мнение, ама имат блог, та да се правят на такива, и да им налагат собственото си виждане за нещата.
Разбираш ли, нов световен ред се задава ...
И ти сега какво споделяш с туй кисело мляко, а? Сигурно намекваш, че е полезно може би? Да не би да са ти платили от производителите на кисело мляко и пилешко?
И тук като един лидер на мнение да се опитваш да изманипулираш аудиторията, белким и тя прояде :)

12:02 am  

Post a Comment

<< Home